fredag, juni 04, 2010

Prisade Stockholmsbibliotek

Vårt arbete för framtidens bibliotek får beröm och pris, i form av Handelskammarens stadsmiljöpris. Vilket förstås glädjer oss kulturliberaler, inte minst min kulturnämndskollega borgarrådet Madeleine Sjöstedt.

Tunnelbanebiblioteken som nu lyfts fram är tre till antalet: det nyöppnade vid T-Östermalmstorg i uppgången mot Stureplan, och de två som flyttat till mer centrala lägen i Högdalen och Bredäng. De har olika karaktär men fyller alla en viktig uppgift, att vara relevanta, moderna och närvarande bibliotek i stockholmarnas ofta fartfyllda vardag.

Vi fortsätter att förnya bibliotekens struktur och innehåll för tiotals miljoner. Ny teknik och nya arbetssätt möjliggör för oss att än mer fokusera resurserna på besökarna, läsarna, lånarna. För egen del ser jag ett nytt bibliotek i vår nya stadsdel på nordvästra Kungsholmen som en självklarhet. Vad vore en bättre plats än Moa Martinsons torg, där Lindhagensgatans allé slutar? Kanske inte med tunnelbana - men snart med förhoppningsvis både spårvagn och båtbuss!

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: