torsdag, februari 04, 2010

Birgitta Ohlsson kan, vill och törs

Att vår nya EU-minister är en ung kvinna med hög svansföring och mycket skinn på näsan, och som till råga på allt ska bli mamma, provocerar en del något oerhört. Såväl särartsfeminister som i Expressen, som annars vettiga liberala ledarskribenter som Hanne Kjöller i DN (ej på nätet). Amanda Brihed, Maria Byström, Carina Boberg och Linnéa Darell ryter till.

Sedan har många förståsigpåare velat förminska betydelsen av Birgitta Ohlssons utnämning eftersom EU-ministerposten framför allt efter ordförandeskapet inte har så stor betydelse. Men en statsrådstaburett med ett viktigt samordningsansvar blir förstås vad man gör den till, och Birgitta Ohlsson har verkligen förutsättningarna att göra något bra. Som Henrik Brors påpekade i gårdagens DN kommer det allmänna rådet bland ministerråden att få en mer central roll i och med Lissabonfördraget. Och där lär Birgitta Ohlsson sitta.

Intressant om , , , , , , , ,

1 kommentar:

Snusmumrikan sa...

Birgitta Ohlsson är då inte min favorit egentligen - men hon är ambitiös och tuff. Och nu får hon stå där med SITT val och bli pespottad av folk som KALLAR sig feminister. Jag undrar varför egentligen - var det inte det fria valet för en kvinna som var grejen med jämställdhet - och finns det ingen karl med i bilden, eller? Näe -de verkar inte duga för den nya generationen feminister...
Nu är jag helt för Birgitta Ohlsson, och hennes val i livet. Jag önskar henne stor framgång på posten och en lyckad födsel när det är dags!