onsdag, februari 03, 2010

Dyr detaljreglering ger inte fler bostäder

Svensk bostadsmarknad har blivit mer av marknad de senaste åren - i avtal mellan parterna själv har hyressättningen gjorts friare och mer överensstämmande med vad människor uppskattar och är beredda att betala för. Samtidigt förblir bostäderna definitivt ett utrymme för politik. Bostaden är inte en vara som andra och det är ett politiskt ansvar, nationellt och lokalt, att se till att det finns förutsättningar för företag att bygga bra bostäder, och för människor att bo i dem.

Den tidigare överregleringen och subventionspolitiken ledde dock inte till mycket gott. Det blev dyrt och krångligt att bygga. Dessvärre är den rödgröna oppositionens alternativ även på detta område återställare fast kanske i en mer grandios skala än vi sett på länge. Per Altenberg berättar om alla de nya detaljregleringar som S, V och MP nu vill se.

Att inte ha koll på kostnaderna är ytterligare ett rödgrönt drag som går igen även i denna uppgörelse. Miljarder lär det i varje fall handla om. Hur var definitionen för en fusköverenskommelse?

Fastighetsägarnas kommentar ("Investeringsstöd driver kostnadsökningar" och risken är att de "försenar mer angelägna reformer"
SvD, SR

Intressant om , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: