fredag, februari 26, 2010

Bara Alliansen tryggar hushållsnära tjänster

Efter alla utspel, positiva rapporter och eventuella omsvängningar liknar studiet av de rödgrönas ställningstagande till RUT-avdraget ren kremlologi. Vem säger vad om hur och när? Miljöpartiet är nästan lika goda på att grumla vattnen som de klassiska dimridåläggarna i Socialdemokraterna, som ideligen har försökt - och ofta lyckats - med att inta flera positioner samtidigt. Problemet för dem är socialistiska röster - Marita Ulvskog i Bryssel är kanske inte ett så stort problem som den tilltänkte regeringspartnern Lars Ohly och hans Vänsterparti (som framgår av analyser och rapportering bl.a. i dagens pappers-SvD).

Oavsett hur uppriktiga de dambergska, stjernkvistska, sahlinska och valterssonska ouvertyrerna är om hur RUT-avdraget kan förbättras eller behållas, för kortare eller längre tid, så återstår bara ett konstaterande.

För den som vill behålla en vettig reform som har gett tusentals nya, vita jobb och pensionspoäng, växande tjänsteföretag, enklare livspussel för många familjer och hushåll, och miljarder i skatteintäkter - så gäller det att rösta på Alliansen (och gärna Folkpartiet, förstås).

Fler bloggar (sedan sist): Per Altenberg, Magnus Andersson, Maria Byström, Seved Monke, Kent Persson, Christer Sörliden.

Intressant om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: