tisdag, februari 16, 2010

Valfrihet och tillgänglighet - för barn med dyslexi och andra

Att Vårdval Stockholm fungerar får vi ett kvitto på i dag på DN Debatt, där ett antal logopeder själva skriver att vårdvalet blev en succé för deras patienter, barn och elever med dyslexi. Utan politisk detaljstyrning var de långvariga köproblemen ett minne blott.

I denna debattartikel från opolitiskt håll avslöjas det rödgröna s.k. "alternativet" återigen och med all önskvärd tydlighet för vad det är: "I korthet: politiker ska bestämma vilka som behöver vård och hur mycket."

Vårdval Stockholm har betytt oerhört mycket för barn med dyslexi som slipper att vänta i upp till årslånga köer. Liknande betydelse har det haft för patienter som väntar på att opereras för gråstarr eller få en höft- eller knäled utbytt. Och förstås för de många stockholmare som fått en egen fast vårdkontakt hos husläkaren, fått psykosocialt stöd av kurator eller psykolog, hälso- och livsstilshjälp av distriktssköterskan... Utan politisk detaljstyrning av vilka mottagningar som ska få finnas och var de ska ligga.

Bloggar: Per Altenberg, Magnus Andersson, Maria Byström, Lotta Edholm, Peter Kjällkvist, Mark Klamberg, Olov Lindquist, Seved Monke, Kent Persson, Birgitta Rydberg, Anna Starbrink, SvD:s ledarblogg, Eva Westerberg.

Intressant om , ,

Inga kommentarer: