tisdag, februari 02, 2010

Birgitta Ohlsson - med EU som vårt viktigaste utrikespolitiska verktyg

Ja - helt rätt val. Folkpartiet och Alliansregeringen, Jan Björklund och Fredrik Reinfeldt är att gratulera. Den ideologiska, kampanjmakande, energiska, entusiasmerande, kunniga, empatiska och erfarna Birgitta Ohlsson kommer att vara ett starkt kort i regeringsarbetet och valrörelsen.

FRA-frågan och det konstruerade problemet med frispråkigheten desarmerade Jan Björklund direkt: FRA-lagstiftningen förbättrades genom Birgitta Ohlssons aktiva medverkan, och bara en svag ledare utser endast de med samma åsikter.

Frispråkigheten gav Birgitta Ohlsson också snabbt exempel på: hon tänker ta strid för att EU ska vara en stark röst för frihet och demokrati i världen - och leva upp till det på hemmaplan. Att romer behandlas som skräp i Italien är något vår nya Europaminister skäms över, och det skäms hon inte för att säga. Och inte heller för att ingen ska behöva välja mellan att bli mamma eller minister.

Birgitta Ohlsson tar plats på scenen.

Bloggat: Per Altenberg, Gulan Avci, Carina Boberg, Amanda Brihed, Adam Cwejman, Linnéa Darell x2, Maria Byström, Sebastian Hallén, Runo Johansson, Peter Kjällkvist, Liberati, Seved Monke, Shane Whaley

Media: DN, SvD, Aftonbladet, Expressen, Expressens opinionsblogg, SR Ekot

Intressant om , , , , ,

Inga kommentarer: