tisdag, maj 18, 2010

Sanning och verklighet i (S)tockholm

Tappad mark bland medelklassen i Stockholm ligger bakom Socialdemokraternas valförlust här 2006 - den analysen delar jag med Carin Jämtin som intervjuades i P1 i morse. Fast kanske hellre uttryckt som att Alliansens valseger hade att göra med att vi lyckades erbjuda stockholmarna, och även andra svenskar inte minst i Göteborgs- och Malmöregionerna, en trovärdig, framtidsinriktad politik.

Frågan är hur fler stockholmare ska lockas av en politik med avskaffat RUT-avdrag, höjda inkomstskatter för dem som tjänar lite mer (oftast förstås beroende på längre utbildning och större ansvar), återinförd fastighets- och förmögenhetsskatt som slår hårdast här, och nu en ny osäkerhet kring Förbifarten.

Det finns en hel del annat i Jämtins påståenden och den politik hon säger sig vilja föra som inte riktigt går i takt med stockholmarnas verklighet. Lotta Edholm har listat en hel rad fakta om allt från skolresultaten (fler niondeklassare än någonsin var gymnasiebehöriga 2009) till ungdomsarbetslösheten. Värt att ta del av.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: