måndag, maj 10, 2010

Sommarjobb och sommarskola för Stockholmsungdomar

Sommaren innebär inte bara sol och ledighet för ungdomar utan även chansen att tjäna extra pengar och få sin första arbetslivserfarenhet. För den som behöver finns också tiden att ta igen studier om man har hamnat efter under det gångna läsåret eller av andra skäl behöver komma ikapp.

Den ekonomiska krisen har påverkat arbetslösheten även i Sverige och förstås även möjligheterna till sommarjobb. Det kompenseras dock något av Alliansregeringens satsning på sommarjobb i kommuner, landsting och ideella föreningar. Bara i Stockholms stad blir det 1.300 ungdomar som får ta sina kanske första steg i arbetslivet, som vår lokala riksdagsledamot Gulan Avci skriver i veckans nummer av lokaltidningen Mitt i. (I landstinget satsar Alliansen också ytterligare resurser och flerdubblar de sommarjobb som man redan tidigare erbjudit. Och ännu fler chanser finns på sajten Sommarjobb Stockholm, ett samarbete mellan kommunen och näringslivet som Mitt i också skriver om.)

Också frivillig sommarskola för 14-18-åringar blir det mer av. De som gått ut år 9 utan fullständiga betyg är särskilt prioriterade, för att kunna bli gymnasiebehöriga. 1,8 miljoner kronor till sommarskolor i Stockholms stad gör att fler unga stockholmare kan lyckas i skolan.

Det betyder fler och jämlikare möjligheter för Stockholms ungdomar.

Intressant om Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer: