måndag, augusti 23, 2010

FP-framryckning ger Alliansmajoritet i Stockholm

Opinionsmätningarna om riksdagsvalet duggar tätt i dessa tider, men nu kommer något som vi inte är lika bortskämda med: en lokal mätning för Stockholm och kommunvalet. Även där är det klar alliansledning - till stor del tack vare en stark framryckning av Folkpartiet. Även övriga Allianspartier ökar, både C och KD noterar bra siffror.

Alliansen får 52,5 procent och Folkpartiet ökar med nästan 2 procentenheter. Sett till gårdagens stora Sifo med Alliansmajoritet i hela riket borde Alliansen förstås ha ännu större försprång i Stockholm - men den här Stockholmsmätningen har sannolikt avslutats tidigare för att hinna med i veckans nummer av lokaltidningen Mitt i, där den presenteras. Miljöpartiet, som backar med över 2 procentenheter sedan förra Stockholmsmätningen i april, kan t.ex. ha hunnit minska ännu mer när Stockholmsväljarna omprövar tidigare ståndpunkter.

För Folkpartiet är det alltså ytterligare ett positivt tecken på en uppåtgående trend. Vi kan också konstatera att Sverigedemokraterna inte verkar få något fotfäste i Stockholmspolitiken.

Samtliga siffror: MP 15,5 (-2,4), V 7,4 (+0,1), S 21,7 (-1,7), C 2,8 (+1,), FP 9,4 (+1,9), KD 3,1 (+1,2), M 37,2 (+0,3), SD 1,3 (-0,3).

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer: