fredag, augusti 13, 2010

Framtidsfrågor från Folkpartiet

En blandning av nytt och gammalt - med fokus på unga och gamla. Så kan Folkpartiets valmanifest sammanfattas. Att vi liberaler sätter skol- och utbildningsfrågor i högsätet var förstås inte svårtippat, men politiken för att ge unga bättre chanser omfattar också den tidigare aviserade storsatsningen på lärlingar. Sverige behöver både fler akademiker och forskare i toppklass, och fler duktiga hantverkare och yrkeskvinnor och -män.

Att pensionärerna står först i kön för kommande skattesänkningar är heller inte särskilt överraskande men ett viktigt besked. Pensionärerna drar nytta av att fler arbetar och startar företag, och därigenom av både t.ex. sänkt inkomstskatt för dem som jobbar och slopad förmögenhetsskatt, men givetvis ska även de som har slutat jobba efter ett långt yrkesliv få behålla en större del av sina inkomster.


Folkpartiet tänker också slåss för en äldreomsorg som ger individerna utrymme att fortsätta leva sina egna liv just som individer, och för en statlig skola som ger goda förutsättningar för vår viktigaste verksamhet över hela landet. En skola som också ska ha en bättre elevhälsa, också det över hela landet.

Även om det inte ger de allra mest braskande rubrikerna är det goda liberala valfrågor som nu formulerats. En god grund att stå på, i diskussioner i Alliansen, och i mötet med väljarna. När väljarna sagt sitt vet vi vilken tyngd Folkpartiets röst kommer att ha. En så tung som möjligt, hoppas jag, för de unga och de gamla och för Sveriges framtid.Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: