söndag, augusti 22, 2010

Alliansen ökar farten - styrkebesked för FP

En helg när valrörelsen startat på allvar, valstugorna har öppnat och några nattliga timmar har ägnats åt affischering är det härligt att vakna upp till en solig söndagmorgon med siffror som i dagens Sifo. Alliansen har nu en egen majoritet, Moderaterna kan gratuleras till att vara största parti men även Folkpartiet fortsätter uppåt - den positiva liberala trenden håller i sig. Det är ett styrkebesked från Folkpartiet, en trend som tar fart lite i skymundan.

Valaffischerna vi satte upp i natt kommer kanske inte att påverka valutgången, men Folkpartiets budskap om att framtiden börjar i klassrummet, alla ska ha en gräddfil i vården, ja till Europa, kärnkraft behövs för jobben, språket är nyckeln till integration - det är budskap som kan bygga en valframgång. Särskilt när de framförs av så tydliga budbärare som Jan Björklund, Marit Paulsen, Birgitta Ohlsson, Birgitta Rydberg, Lotta Edholm, med flera.

Framgångar för Alliansen - och vågar jag tro Folkpartiet - noteras bland kvinnorna och i Stockholm.

Mina morgontidningar innehöll också tydliga skäl att rösta på fortsatt Alliansregering med ett ännu starkare Folkparti: För den framgångsrika jobbpolitiken (över 100.000 fler sysselsatta än 2006, trots den stora kris vi har upplevt), för RUT-avdraget (som ger nya företag och vita jobb, och förenklar "livspussel"), för att inte få de f.d. (?) kommunisterna i regeringen.

Vi behöver inte ljuga om vår politik, eller motståndarnas. Vi kan rakryggade gå fram med liberala förslag och de verkar gå hem, inte minst i Stockholmsregionen och, hoppas jag förstås, här på Kungsholmen.


Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: