tisdag, augusti 31, 2010

Omvald Alliansregering, med starkare Folkparti

Alliansen verkar alltmer ha chansen att bli historisk, genom att vara en borgerlig regering som blir återvald, och det förhoppningsvis med ökande väljarstöd och över hälften inte bara av riksdagsmandaten utan även rösterna totalt. På ett sätt är den här regeringen och den här mandatperioden redan historisk: sällan har det väl svängt så i stödet för en regering, och en opposition.

Ett till synes ointagligt övertag för den rödgröna oppositionen har intagits av Allianspartierna - två gånger. Och den här andra gången har man gått om, och håller sig stabilt i ledningen, att döma av alla opinionsmätningar på senare tid.

Trenden talar inte för en ändring när de rödgröna i dag presenterar sitt valmanifest. Oppositionen har enligt många analyser snarast förlorat på att tala om sin egen politik, och hittills i valrörelsen inte lyckats komma ifrån bilden av splittring och förvirring inför hur de ska nå den regeringsmakt de eftersträvar gemensamt.

Alliansens övertag bekräftades i dag av såväl United Minds - där det sett lite skakigare ut än hos andra institut - som hos Skop.

Och Folkpartiet ökar åter: nu ligger vi runt 8 procent, och uppgången är särskilt glädjande just hos United Minds, där vi annars har haft lite svårare att rosa väljarpanelen. En omvald Alliansregering med ett starkare Folkparti ligger inom räckhåll.

Media: AB, DN, Expressen x2, SvD, SVT. Bloggar: Magnus Andersson, Tokmoderaten Antonsson, Runo Johansson, Olov Lindquist, Seved Monke, Kristina Palmgren, Kent Persson x2, Mathias Sundin, Raymond Svensson.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: