fredag, augusti 27, 2010

Elitklasser på Kungsholmen?

Kungsholmens skolor är populära både bland Kungsholmsbor och andra Stockholmselever - kanske kan någon av dem också bli platsen för någon av Sveriges tänkta "elitklasser" för högstadiet? Om detta skriver jag i veckans nummer av lokaltidningen Vårt Kungsholmen. Se texten, och faksimil, nedan.Kungsholmen – plats för elitklasser?
Kungsholmens skolor blir bara populärare, bland elever härifrån och från andra håll i Stockholm. Och över hela staden harskolresultaten förbättrats de senaste åren – samtidigt som skolpengen har höjtsmer.
I en skola för kunskap blir varje elev sedd för den han eller hon är. Den som är i behov av extra stöd ska få det – den som har lättför sig ska stimuleras att lära vidare.
Folkpartiet vill att alla elever ska få chansen att utvecklasin begåvning. Det gäller inte bara dem med estetiska eller idrottsligatalanger. Yrkesämnena uppgraderas i den nya gymnasieskolan, och för dem som ärriktigt bra på t.ex. matte eller språk finns nu ”elitklasser”.
Nästa steg är att införa sådana klasser för teoretiskt riktigt begåvade och motiverade unga tjejer och killar, även på högstadiet. I Stockholm vill vi börja med försök redan 2012 – varför inte på Kungsholmen?
Rasmus Jonlund, kommunkandidat (FP)

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer: