Elever som behöver extra stöd ska få det. Tidigt - redan på lågstadiet. Och de som har lätt för sig ska få de utmaningar de behöver för att fortsätta att tycka skolan är rolig, och kunna utveckla sina talanger. Alla ska få möjlighet att förverkliga sin potential. Barn ska inte stöpas i samma form. Det är utgångspunkten för Folkpartiets skolpolitik.
En bra skola fokuserar på kunskap, möter individen på dess nivå och ger ordning, arbetsro och lugn att studera.
Vi är på väg att återupprätta lågstadiet, vi förbättrar kunskapskontrollerna tidigt, med nationella prov och tidigare betyg. Vi har startat elitutbildningar på gymnasiet för de som är riktigt duktiga och kan gå före - kanske bli framtidens forskare och Nobelpristagare. Och nu föreslår Alliansregeringen och Folkpartiet också elitutbildningar på högstadiet.
Ordet elit utmanar och provocerar. Men även de duktiga förtjänar att tas på allvar utifrån sina förutsättningar. Det ska inte vara föräldrarnas krav eller bakgrund som avgör om en elev lyckas förverkliga de förutsättningarna, det ska vara en möjlighet för alla. Därför är det viktigt att elevens förmåga, och vilja, avgör vilka som antas till de nya klasserna, med fördjupning i vissa ämnen.
Här i Stockholm kan de bli verklighet redan 2012, aviserar skolborgarrådet Lotta Edholm. Det är lovande för Stockholms elever.
Media: AB, DN, Expressen, SvD. Bloggar: AB:s proffstyckare Johan Ingerö och Jonas Morian, Olov Lindquist, Christoffer Fagerberg, Per Altenberg, Christer Sörliden, Marcus Grundén, NU-bloggen, Lotta Olsson, Helena von Schantz, Malin Danielsson, Anna Lundberg, Björn Brändewall.
Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om politik, val 2010, skola, elitutbildning, elitklass, högstadiet, Folkpartiet, Jan Björklund, Lotta Edholm
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar