måndag, augusti 16, 2010

Skratta, gråta, eller välja min egen butler?

Vi ska få mer tid att älska och skratta är det senaste vallöftet från det stora oppositionspartiet. Gott så. Och visst kan vi göra kollektivtrafiken och stationerna mer attraktiva, med mer service. Sådant som företagare runtom i Stockholm och landet alltid varit så duktiga på.

Huruvida det tack vare Carin Jämtin och Ilija Batljan kommer uppstå en ny oanad marknad för butlertjänster, eller stockholmarna helt plötsligt kommer ha bättre råd med kemtvätten eller för den delen en "allt i allo" för att de finns i t-banan, är frågor som får mig att undra om jag ska skratta eller gråta.

Den stora frågan är förstås, som så många påpekar, hur denna vurm för tjänstesektorn och att underlätta stockholmarnas vardag, går ihop med avskaffat RUT - och på sikt ROT. Liksom med de stora skattehöjningar som utlovas inte minst i Stockholms stad och i landstinget. Det är pengar som tas direkt från alla inkomster.

Att RUT och ROT är fungerande reformer som redan kan ha gett bortåt 20.000 fler vita jobb, och att det är en mycket populärt sätt att just få vardagen att gå ihop inte minst för många i Stockholmsregionen, betyder tydligen lite. Åtminstone när man kan få tillfälle att lansera ett häftigt program för vår tvätt, mat och butler.

Uppdaterat: Folkpartiets Lotta Edholm och Birgitta Rydberg påpekar att det är bra med mer service men det måste vara möjligt att köpa tjänsterna också...


Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: