fredag, juli 02, 2010

Bättre nu - ännu bättre i framtiden

Ni har aldrig haft det så bra - det fungerade kanske för den brittiska premiärministern Macmillan 1957, men inte för demokraterna i USA 1952. Att berätta om hur gott allt varit räcker sällan för att få förnyat förtroende på regeringstaburetterna.

Två av fem svenskar upplever att de har fått en bättre ekonomi sedan Alliansregeringen tog över makten (SVT). Mätt i faktisk förändring i kronor och ören är det naturligtvis fler som har mer pengar kvar i plånboken i dag - p.g.a. regeringens sänkta inkomstskatter, för att fler är sysselsatta, och för att räntorna har sjunkit. Men vi får helt enkelt inse att de flesta inte noterar en sådan ekonomisk förbättring, kanske särskilt som de flesta andra också har fått det bättre.

Något fler anser också mycket riktigt att de inte har upplevt någon skillnad. Men de har blivit betydligt färre sedan förra gången frågan ställdes, 2007. Och de som anser sig ha fått det sämre är i klar minoritet.

Resultatet är alltså glädjande för Alliansen, men kunde vara bättre. Således måste vi fortsätta att berätta hur relativt bra svenskarna trots allt har det - jämfört med andra länder och sett till den ekonomiska kris vi har gått igenom. Framför allt måste vi dock berätta om framtiden - om alternativen som Sverige står inför, och framför allt för ekonomin, jobben, vården och skolan.

Sedan är det självklart att erfarenhet och att ha åstadkommit något, ger trovärdighet i att tala om framtiden.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

4 av 10 anser sig ha det likt som tidigare - eller sämre. Glöm inte det inför valet. Missa inte 1,7 miljoner väljare!!!