söndag, juli 18, 2010

Till höger om mitten

Att den största gruppen svenskar placerar sig själva till höger om mitten borde förstås lova gott för regeringen. Liksom Alliansens upphämtning i opinionen borde det inte heller vara helt överraskande. De unga står glädjande nog mest i mitten, och mer åt höger än vänster. (SVT Rapport/Sifo.)

Vår mitten-högerregering, som den skulle kallas i ett europeiskt perspektiv, är en av få regeringar i västvärlden med stabilitet såväl i finanserna som regerandet. Den politik som har förts har också gett avsedda resultat - och det är en politik som placerar sig i mitten och något högerut, med skattesänkningar för människor med låga och normala inkomster, och en efterlängtad förändring på skolans område med fokus på kunskap och arbetsro. En politik som oppositionen också har fått anpassa sig till.

Det är i mitten, och med sakfrågorna, som valet kommer att avgöras. Vår mitten-högerregering har, med vinnarläge i jobb- och skolmatcherna, goda förutsättningar att regera vidare. Och Sverige har förutsättningar att bli ett land med tyngdpunkt i mitten, kanske rentav lite till höger om mitten.


Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: