torsdag, juli 01, 2010

Bloggtips

Att nämna några bloggar som jag läser och rekommenderar är en uppmaning, som veckans bloggdebatt, som jag gärna följer. Det finns förstås ett stort antal som jag har nytta och nöje av, inte minst andra liberaler men förstås även andra Alliansbloggare, oberoende/opolitiska och även en del i vad som kan kallas motståndarlägret.

För att lyfta några bland liberalerna: Seved Monke, banérförare och inspiratör bland folkpartister som bloggar; Mark Klamberg, en klippa kring framför allt juridik, folkrätt och integritet men även gedigen allmänpolitiker; Per Altenberg, med kunnande och argumentation inte minst kring ekonomi, arbetsmarknad och Europafrågor men även annan politik; och Amanda Brihed, vars argumentation kring transsexuellas rättigheter har väckt stort gensvar men som har många fler strängar på sin lyra.

I det liberala bloggarnätverket är t.ex. Annika Beijbom, Carina Boberg, Christer Sörliden och Anna Lundberg goda vapendragare. Christoffer Fagerberg är Liberala Ungdomsförbundets drivande Stockholmsordförande. Bland lokalpolitiker i Stockholm kan jag nämna Anna Starbrink.

Bland ledande liberala politiker vill jag förstås framhålla min chef sjukvårdslandstingsrådet Birgitta Rydberg, med ett kunnande och en erfarenhet i sjukvårdspolitiken som få kan matcha; den vasse och mångkunnige Carl B Hamilton, framför allt för energi- och EU-frågor; och Stockholms bägge borgarråd, skolans Lotta Edholm, och kulturens och idrottens Madeleine Sjöstedt som verkligen tar bloggandet som politiskt verktyg på allvar.

Inom alliansen har vi förstås Kent Persson, men även ett annat moderat landstingsråd, Catharina Elmsäter-Svärd, förtjänar att nämnas, liksom Stockholmscenterns Per Ankersjö.

Detta för att bara nämna några i all hast. De övriga ej glömda!

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Annika Beijbom sa...

Tack vad snällt! Du är enastående på nätet! Många hälsningar Annika Beijbom

Unknown sa...

Tusen tack! Har missat uppmaningen såhär i semestertider...
Alltid lika inspirerande att läsa din blogg också.