onsdag, juli 14, 2010

Ett bättre, öppnare Sverige

Jag är övertygad om att vi får ett bättre och rikare samhälle i ett Sverige som är öppet mot omvärlden, välkomnar människor som själva söker ett bättre eller tryggare liv, och som kan bidra till detta bättre samhälle. Jag anser att historien ger oss som står för det öppna samhället rätt; samhällen byggda på tolerans, respekt och blandning av olikheter har större förutsättningar för framgång. Mångfald ger styrka, enfald stagnation.

Detta är en viktig del av min liberala övertygelse. Och det som gör att jag tar avstånd från Sverigedemokraternas politik och människosyn. Lyckligtvis verkar ju den absoluta merparten av svenskarna ha en positiv syn på invandring och invandrare, och en ekonomisk politik som inte går ihop torde förstås inte öka Sverigedemokraternas trovärdighet.

Med en tydlig linje i sakfrågorna kring arbete och utbildning kan vi såväl stärka Sveriges konkurrenskraft som förbättra integrationen - och ge alla i Sverige bättre förutsättningar att förverkliga sig själva utifrån sina förutsättningar.

Kring vår berättelse om Sverige, och bemötande av Sverigedemokraterna, manar Kent Persson till veckans bloggdebatt. Peter Andersson, Tokmoderaten Antonsson, Borgarbarn, Thomas Böhlmark, Peter Soilander hör till dem som antagit anmodan. Sverigedemokraterna.de och Sverigedemokraterna har fel hör till de kontinuerliga granskarna.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: