torsdag, september 28, 2006

Namnfrågor - PR för partisekreterare

Sakfrågorna är naturligtvis det viktigaste i politiken. Det är den ände man måste börja förhandlingar i, eller i Alliansregeringens fall där man måste fullborda det tidigare jobbet och sätta ned foten nu när drömmen om Rosenbad har blivit verklighet.

Men namnfrågorna är ibland så mycket intressantare. Det är mänskligt att intressera sig för andra människor, vad de gör, tycker och hur det går för dem. Och efter ett val vankas rena jultiderna för partiaktiva och journalister - inte bara för dem som kanske går och väntar på ett telefonsamtal från den blivande statsministern (eller snarare sin partiledare).

Vilka som blir ministrar, borgarråd och landstingsråd får vi veta inom de närmaste veckorna. Den viktiga posten som ny oppositionsledare - dvs socialdemokratisk partiordförande (bara att de två begreppen är synonyma känns härligt uppfriskande) - dröjer ett antal månader till. Och sedan har vi alla de gamla tjänstemän som ska söka sig vidare, och de nya som ska komma till.

Namnfrågor handlar om politisk PR. Rätt hanterade är de guld värda. Ur det perspektivet är dagens snabba och smidiga byte från Schlingmann till Littorin intressant. Nu hamnar fokus hamnar på vilka uppgifter den f.d. partisekreteraren får, istället för på vem som ska ratta det moderata partiets organisation, eller ska vi säga kommunikation. Vad en kommunikatör och PR-man kommer att innebära som högste administrative chef för det moderata samlingspartiet återstår att se, men ambitionen att nå väljarna mellan valen är det inget fel på. Insikten är förstås att valkampanjen inför 2010 börjar nu.

Pingat på intressant.se. Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: