lördag, september 30, 2006

Namnfråga - för infrastrukturen?

Dagens positiva besked att den nya regeringen öppnar för offentlig-privata partnerskap för trafikinvesteringar var kanske inte så oväntat. Mest glädjande är kanske att det kommer så tidigt som en tydlig prioritering. (Gäller bara att minnas att det handlar om medel, inte mål.)

Intressantast är kanske vem som uttalar sig: kristdemokraternas ekonomiskpolitiske talesman Mats Odell. I dessa förhandlings- och regeringsbildar-dagar görs inga sådana utspel av en slump. En fundering har ju varit att denne en av kristdemokraternas mest erfarna och kunniga aktive rikspolitiker kunde hamna som chef på finansdepartementet (med logiken att dåmoderaterna helst inte vill släppa posten men maktbalansen omöjliggör att samma parti besätter både stats- och finansministerposterna, skulle det minsta regeringspartiet vara "ofarligast", särskilt som man kan ställa upp en så kompetent kandidat som inte heller är partiledare).

Nu verkar Bildt-regeringens kommunikationsminister på väg tillbaka till det politikområde han styrde 1991-94. Frågan är om vi också kommer att få se ett återupprättat självständigt infrastrukturdepartement eller om frågorna ligger kvar som en, ganska oberoende, enhet inom näringsdepartementet.

Pingat på intressant.se. Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer: