fredag, september 08, 2006

Folkpartiet största parti

Såg för en stund sedan avslutningen av SVT-programmet Testa ditt val - där folkpartiet totalt bland de olika grupperna (småbarnsföräldrar, förstagångsväljare, undersköterskor, pensionärer...) blev största parti, med drygt 20 procent.

Nu ska sägas att detta var resultatet när de medverkande väljarna utifrån ett antal sakfrågor skulle testa vilket parti de egentligen borde sympatisera med. Utgångsläget för folkpartiet låg på drygt 12 procent, medan vänstersidan verkade klart underrepresenterad. Hursomhelst är det balsam för ett sargat liberalt hjärta - och kan kännas som en del i en känsla av att vinden har vänt efter en motig vecka. Motvinden har i varje fall mojnat betydligt.

Förbannad och frustrerad är väl annars en god sammanfattning av en valkämpande liberals sinnesstämning den här veckan. Förbannad över att några få gjort så stor skada. Frustrerad över att inte kunna göra särskilt mycket åt det, efter fyra års förberedelser för en lyckad valrörelse och maktskifte i Stockholm och Sverige.

Vid valstugorna och på stan har vi dock mest mött medkännande och sympati. Folk verkar ha en nykter inställning, att denna "affär" inte är något som definierar det liberala partiet.

Inga kommentarer: