lördag, augusti 19, 2006

Känsloväckande folkparti, med flyt

I dag har valrörelsen verkligen startat, åtminstone i Stockholm - trots att högsommarvärmen biter sig fast. Valstugorna har öppnat, valupptakter har hållits och i morgon startar affischeringen.

För folkpartiet kändes det bra med valupptakt på Teaterskeppet, för ett parti (i en allians) "med flyt". Dagens Sifo-siffror ger ytterligare råg i ryggen, och de många osäkra väljarna tyder på en spännande valrörelse.

Folkpartiledaren Lars Leijonborg hade också flyt i sitt anförande; inför en trogen publik är det förstås lätt att vara raljant över motståndarna men visst gick svingarna hem mot de som anklagar kunskaps- och integrationsvurmande liberaler för "kadaverdisciplin" och "främlingsfientlighet". Och visst är bisarrt ordet för många av de angrepp som kommit för att ett liberalt parti vill slå vakt om kunskap, språkkunskaper och svenskt kulturarv. Att inte värna svensk historia och litteratur vore ju att ge rasisterna rätt, påpekade Leijonborg; de verkliga rasisterna. Farligast är kanske att begeppet rasism urvattnas. Ropa inte på vargen, varnade Leijonborg, för vem bryr sig då när den kommer?

Slutsatsen är att folkpartiet väcker känslor. Och då är väl mycket vunnet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag var också där!


Minns du vad de som sjöng och spelade hette?

hälsar maria

Rasmus på Kungsholmen sa...

Efter att ha hört med arrangören så kan jag avslöja att sångarna hette Sarah Dawn Finer och Pablo Cepeda. Pianisten heter Emanuel (efternamn okänt - men någon kanske vet?).