tisdag, januari 26, 2010

En flygande holländare för SAAB?

Vi är många som har hoppats, tvivlat, kanske bitit på naglarna, inte vågat tro... och som nu är väldigt, väldigt glada över beskedet att Saab Automobil får nya ägare och ett fortsatt liv. Jag känner framför allt med dem som jobbar på Saab och dess underleverantörer, och med Trollhättan dit jag har nära band och dess invånare. Och jag gläds med Maud Olofsson, som gjort det mesta rätt men fått utstå mycket kritik. Givetvis har det varit klokt att inte gå in med stora statliga åtaganden innan vi vet att det finns en stabil ny ägare.

Nu gäller det att Spyker visar sig vara den stabila ägaren, att holländarna visar sig skickligare och mer lyhörda än amerikanerna på att utveckla all den teknikglädje och individualism som Saab står för, så att svensk bilindustri kan stoltsera med två moderna, miljö- och människovänliga personbilstillverkare i framtiden. Att holländaren kan få den bilfabriken med flygplansanor att äntligen få luft under vingarna.

Mycket återstår att bevisa.

Media: DN, SvD. Kommentar i Jan Björklunds nyhetsbrev. Blogg: Per Altenberg, Christer Sörliden, Shane Whaley, Seved Monke.

Intressant om , , , , , , , ,

Inga kommentarer: