I skolpolitiken är det andra partier som får förhålla sig till Folkpartiet. De rödgrönas överenskommelse om betygen är därför ett erkännande av det arbete som Jan Björklund och alla andra har gjort. Precis som Per Altenberg kan man fråga sig hur man nu ska se på de tidigare årens fräna kritik från vänster, på senare tid också från de gröna, mot Alliansen, Folkpartiet och Jan Björklund personligen. Det är nog en fråga som inte minst kommer att ställas internt i de olika partierna. (SvD, DN.)
Folkpartisterna kan vara glada över vår fortsatt starka skolprofil men vi har förstås både en sakpolitik och en tradition att föra fram och försvara på en rad andra politikområden. Det gäller de äldre, exemplifierat med den äldregaranti och äldreomsorgsmiljard som Jan Björklund lanserar i dag och som Tommy Rydfeldt berättar om. (DN x2, SvD.) Det gäller också vården. Med Barbro Westerholm, landstingsrådet Birgitta Rydberg, regionrådet Jonas Andersson, med flera har vi också företrädare som med stor kunskap och trovärdighet kan föra fram våra förslag.
Ett liberalt parti måste med nödvändighet stå för en helhetspolitik - för allmänintresset om ni så vill. Folkpartiet har också en tradition av att presentera gedigna förslag och genomtänkta lösningar. Kulturen, energipolitiken, försvaret och företagarfrågorna är ytterligare exempel på områden där vi med fog har en hög svansföring.
Med skolpolitiken i spetsen är det en helhet som borde lova gott inför valrörelsen.
Bloggar: Marcus Grundén, Kent Persson, Almedalen - veckans bloggdebatt?, Malin Danielsson, Jessica Ericsson.
Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om politik, Folkpartiet, enfrågeparti, skolpolitik, äldrefrågor, äldrepolitik, äldregaranti, äldreomsorgsmiljard, Alliansen, regeringen, oppositionen, rödgröna, Jan Björklund, Barbro Westerholm, Birgitta Rydberg, Jonas Andersson
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar