måndag, mars 05, 2007

Sossarnas vårdköer

Eftersom lokaltidningen Mitt i landar på vårt hallgolv redan på måndagar (ambitiös direktreklam-utdelare eller rationalisering av utdelningstillfällen?) så kan jag redan i dag avslöja att jag har en liten insändare i åtminstone Kungsholms-editionen. Den behandlar ett kärt ämne, nämligen vinst och privata företag i vården, och socialdemokraternas dubbelmoral: De har inte haft något emot att utländska försäkringspatienter opereras på Stockholmssjukhus, men ropar på vargen och slutet för den solidariskt finansierade vården när stopplagen avskaffas. (Ett logiskt felslut i att fler privata vårdgivare skulle leda till privatisering också av finansieringen.)


S för utländska vårdförsäkringar
Privatförsäkringar hotar enligt socialdemokraterna att ta över den svenska sjukvården. Stopplagen, som äntligen avskaffas, utmålas som en sista bastion för solidariskt finansierad sjukvård. Sanningen är att den hämmar privata alternativ som hjälper till att ge mer och bättre vård för skattepengarna. De alternativen är i själva verket en garanti för att den solidariska vården består.

När Nylund Watz & co styrde landstinget hade (s) däremot inga problem med utländska vårdförsäkringar där det fanns lediga tider i operationssalarna på landstingets egna sjukhus. Dvs exakt det som man förvägrar privata aktörer.

Således, för att använda deras egen argumentationsteknik: socialdemokraterna främjar vårdköer och tvingar den som vill bli opererad på länets sjukhus att teckna utländsk vårdförsäkring.

Rasmus Jonlund
Folkpartist


Den bristande vänsterlogiken kring Stockholm Care behandlades för övrigt i en artikel i förra veckans nummer av Dagens Samhälle (ej tillgänglig på webben).

Pingat på intressant.se. Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: