måndag, mars 21, 2011

Bygg hela Kristinebergs Strandpark

Kristinebergs Strandpark skulle bli den nya stora stadsparken för nordvästra Kungsholmen. Tennishallen skulle flyttas till en annan plats. Så säger fortfarande detaljplanen, och så kräver vi i Folkpartiet på Kungsholmen att det ska bli. Varken vi eller några andra i Folkpartiet har varit delaktiga i några beslut inför de nya besked som gavs för en månad sedan om att tennishallen skulle bli kvar (DN, Stockholmsnytt).

I veckans Mitt i berättar upprörda Kristinebergsbor om sin kamp för att den utlovade parken ska bli av. För oss i Folkpartiet på Kungsholmen är det självklart att hela parken måste byggas, och att tennishallen som är en angelägen verksamhet i ett Stockholm med behov av tränings- och idrottsanläggningar, måste få en annan plats. Annars får den grävas ned så att parken inte störs. En gräsövertäckning som föreslagits som ett kamouflage räcker inte på långa vägar.

Folkpartiets representanter i stadsdelsnämnden lade en skrivelse på sammanträdet i förra veckan, och som ordförande för vår Kungsholmsförening berättar jag om detta i Mitt i. Lars Lundqvist, som sitter i stadsdelsnämnden, bloggar.


Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer: